Priprava čaja
2 čajni žlički čajne mešanice prelijemo s 3 decilitri vrele vode, pokrijemo in pustimo stati 10 minut.
Precedimo in pijemo topel čaj trikrat na dan. Čaj lahko obogatimo z žličko medu in žličko jabolčnega kisa patra Simona Ašiča, ko čaj ni več vroč.
Sestava:
- 10% rastlina bele mrtve koprive ( Lamii albi herba )
- 10% rastlina bele omele ( Visci albi herba )
- 10% cvet slezenovca ( Malvae flos )
- 10% cvet lučnika ( Verbasci flos )
- 10% korenika kolmeža ( Acori calami rhizoma )
- 10% list trpotca ( Plantaginis folium )
- 10% cvet kamilice ( Chamomillae flos )
- 10% korenina angelike ( Angelicae radix )
- 10% rastlina plešca ( Bursae pastoris herba )
- 10% rastlina rmana ( Millefolii herba )